Dobro došli u

FRUCTA SVIJET

PROFIL KOMPANIJE

Profil kompanije

Firma Fructa Trade je osnovana u Derventi 1995. i predstavlja jednu od vodećih kompanija u BiH u sektorima proizvodnje, maloprodaje kao i veleprodaje. U poslednjoj dekadi, naša firma je imala jedan od nabržih uspona na teritoriji BiH koji je podijeljen u dvije poslovne divizije: proizvodni sektor i „KORT“ lanac supermarketa. Naš manufakturni pogon trenutno proizvodi brojne proizvode koji su segmentirani u nekoliko brendova: Tomico, Topingo, RD Kafa, Fruktako i Aqua Doria.

Proizvodni pogoni kompanije Fructa Trade su opremljeni tehnologijom prema najvišim standardima proizvodnje koja je u mogućnosti da odgovori najrigoroznijim međunarodnim zahtjevima. Prije više od dvije decenije, počeli smo sa samo tri zaposlena radnika na površini od 300 m2. Danas naša firma zapošljava više od 1300 radnika koji su uključeni u maloprodajni i proizvodni sektor pokrivajući više od 25.000 m2. Lanac supermarketa firme Fructa Trade uključuje 40 maloprodajnih objekata u više od 30 gradova širom države. 2016. smo ušli i na teritoriju Srbije otvarajući prvi maloprodajni “KORT” objekat u Novom Sadu. Zahvaljujući ovim činjenicama, naša kompanija je viđena kao jedan od najvećih poslovnih subjekata u polju našeg djelovanja, a čija ekspanizija je projektovana i za skoru budućnost. 2019. smo započeli sa proizvodnjom i distribucijom novog brenda, vodom Aqua Doria.

MISIJA

Misija

Naša misija je nastavak unapređenja poslovnih aktivnosti kroz promovisanje novih dimenzija korporativne kulture kreirajući proizvode vrhunskog kvaliteta ne samo za regionalno tržište nego i za međunarodno. Da bismo to postigli, naš kompanija konstanto unapređuje proizvodne kapacitete i investira u sektor ljudskih resursa kao jedan od najvažnijih pokretača uspjeha.

Naše fundamentalne vrijednosti:

• Interese i želje naših klijenata stavljamo na prvo mjesto. Mi ih pažljivo slušamo kako bismo dobili kompletan uvid u njihove želje, potrebe i izazove.
• Kvalitet je naša strast. Mi pravimo i dostavljamo perfekciju u odnosu „kvalitet – cijena“.
• Mi vjerujemo da će jedino iskren i korektan odnos sa našim kupcima i dobavljačima voditi ka zadovoljstvu i poslovnom uspjehu svih nas.
• Mi kreiramo inovativna rešenja koja prave razliku. Naša firma ohrabruje, stimuliše i nagrađuje kreativce zato što vjerujemo da primjena nauke i inteligencije može poboljšati ne samo poslovne aktivnosti nego i društvo u cjelini.

MENADŽMENT KVALITETA

Menadžment kvaliteta

Sinonim Fructa Trade kompanije je proizvod visokog kvaliteta. Kvalitet predstavlja jedan neodvojivi dio našeg poslovanja jer mi vrednujemo naše kupce. Naša kompanija ispunjava najviše standarde poslovanja ne samo u proizvodnom pogonu nego i u sektoru maloprodaje kao i ugostiteljstva koje implementiramo prema međunarodnim pravilima.

Kvalitet proizvodnje u našim pogonima je prepoznat i sertifikovan HACCAP-om. S toga, u interesu naših kupaca razvili smo sistem menadžmenta kvaliteta u svim fazama lanca vrijednosti – od nabavke sirovina do skladištenja u vašem domu.

PROIZVODNJA

Proizvodnja

Naš proces proizvodnje se održava u jednom modernom, novoizgrađenom i visokotehnološkom okruženju koje se nalazi u Derventi. Proizvodni pogoni kojima raspolažemo kao i pažljiva selekcija sirovina koje koristimo nam dozvoljavaju da proizvodimo proizvode visokog kvaliteta ne samo kao naš brend nego i druge brendove za naše domaće i međunarodne klijente. U okviru našeg proizvodnog pogona od 3000 m2, proizvodimo više od 250 stavki u segmentu hrane i pića. Manufakturno postrojenje firme Fructa Trade je HACCP kontrolisano i sertifikovano i mi konstanto nastavljamo da radimo na poboljšanju naših sveukupnih standarda proizvodnje.

PRIVATNA ROBNA MARKA

Privatna robna marka

Vi imenujete, mi pravimo. Odjeljenje firme Fructa Trade za privatnu robnu marku nudi širok spektar usluga za naše sadašnje kao i buduće klijente u polju proizvodnje hrane i pića. Naša proizvodna postrojenja su moderno opremljena i ispunjavaju rigorozne uslove za proizvodnju prehrane. Kombinovana sa ekspertizom našeg menadžmenta, ova savremena postrojenja podrazumijevaju proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda po željama i potrebama naših klijenata, u velikim ili malim količinama – u okviru najbrže moguće dostave.

Naši saradnici, odgovorni za izradu plana za privatnu robnu marku, će pažljivo saslušati vaše potrebe, želje kao i ciljeve. Mi, u Fructa Trade, vjerujemo da će nam jedino klijenti koji su pažljivo saslušani dati šansu da dokažemo naše vrijednosti sada i u budućnosti. Bilo koji proizvod pod Tomico ili Fruktako robnom markom, smo u mogućnosti proizvesti pod vašim logom.

Molimo kontaktirajte naše kolege za više informacija:
Bojan Stupar – bojans@fructatrade.com ; 00387-53/310-520

SOCIJALNA ODGOVORNOST

Socijalna odgovornost

Pored naša četiri stuba socijalne odgovornosti, uključeni smo u mnoge aktivnosti koje imaju pozitivan uticaj na društvene zajednice u kojima živimo i radimo.

Oduvijek smo bili spremni da sarađujemo sa individuama, poslovnim subjektima i državnim tijelima kako bismo pružili pomoć onima koji je trebaju.
Pored sportskih aktivnosti, finansijski smo pomogli mnoge projekte koji su za cilj imali promovisanje domaće proizvodnje.

KUPCI

Kupci

U svim poljima našeg poslovanja, uvijek dajemo sve od sebe kako bismo shvatili i ispunili potrebe naših kupaca. To radimo da bismo bili u mogućnosti da im obezbedimo najkvalitetnije proizvode po najboljim cijenama. Vođeni smo željama i interesima naših kupaca i jako cijenimo njihovu povratnu informaciju kada je u pitanju kvalitet, asortiman te ukupno zadovoljstvo našim poslovanjem. Naša je obaveza da kreiramo, izaberemo i proizvedemo takve proizvode koji će odgovoriti i zadovoljiti očekivanja kupaca. Takođe smo svjesni činjenice koliko je važno voditi zdrav način ishrane, te smo posvećeni obezbeđivanju naših kupaca zdravim proizvodima kao i njihovim nutritivnim informacijama.

Naša firma se brine da sve što se prodaje u našim radnjama ispunjava sve domaće i međunarodne sigurnosne standarde. S toga, mi ili primenjujemo rigorozne procedure proizvodnje ili sarađujemo zajedno sa našim dobavljačima koji žele da integrišu rigorozne nutritivne zahtjeve. Kompanija Fructa Trade se zalaže kako bi omogućila svim sadašnjim i budućim kupcima da donesu jednu informisanu odluku pri kupovini, obezbeđujući im jednu preciznu i transparentnu informaciju nutritivne etikete kao i servis za podršku kupcima.

ZAPOSLENI

Zaposleni

Naši ljudi su naš fokus i ključ našeg uspjeha. Oni su ti koji definišu našu poslovnu politiku kao i svakodnevne aktivnosti. Zahvaljujući njima, mi držimo vodeću poziciju, u sektoru našeg djelovanja, koja nas izdvaja od konkurencije. Kako bismo nastavili putem uspjeha, Fructa Trade firma teži da bude najbolji poslodavac u oblasti maloprodaje i prehrane kao i da privuče ambiciozne i talentovane profesionalce koji su željni da budu u potpunosti odgovorni za svoj posao i da preuzmu nove poslovne izazove.

Naša kompanija se trudi da pruži jedno dopadljivo, efektivno i okruženje koje će dati punu podršku našim najboljim kolegama. Imajući visoko motivisano i odano osoblje, svaki sektor naše firme omogućava da dostavimo najviše vrijednosti za naše kupce – u okviru cijene i kvaliteta. Mi delegiramo odgovornosti i dajemo našim saradnicima neophodnu autonomiju poslovanja koja im je potrebna kako bi napravili samostalne odluke. U vezi toga, naša kompanija čini sve kako bi promovisala jednu kolaborativnu radnu atmosferu gdje je svaki saradnik – ohrabren da bude kreativan i njeguje timski rad, da je obezbjeđen alatima za lični razvoj u okviru kompanije i da mu je zagarantovana sigurnost zaposlenja.

Imajući u vidu ove činjenice, naš fokus je na jednom profesionalnom, te dugotrajnom radnom odnosu, kao i omogućavanju saradnicima da održavaju jedan adekvatan balans između posla i porodice. Naša kompanija daje mnogo slobode zaposlenima i prepoznaje izuzetnu individualnu performansu. Za uzvrat, naši zaposleni dabijaju jednu atraktivnu i, iznad prosjeka, zaradu.

LANAC SNABDIJEVANJA

Lanac snabdijevanja

Mi, u Fructa Trade firmi, vjerujemo da profesionalizam i povjerenje u poslovnim odnosima predstavljaju ključni element u osiguravanju visokog kvaliteta i pouzdanosti proizvoda koje obezbeđujemo našim kupcima. Naša kompanija teži ka održivom razvoju našeg poslovanja. Svi naši proizvodi su napravljeni na jedan održivi i odgovoran način jer razmatramo socijalne kao i faktore okruženja u kome poslujemo uključujući ljudska prava, zaštitu prirode, te poštene radne navike – od nabavke sirovina do finalne faze proizvodnje. Za naše poslovne partnere smo jedan ozbiljan i pouzdan poslovni subjekt. Zajedno smo posvećeni poboljšanju radne i životne atmosfere kroz proces lanca snabdjevanja. Domaća nabavka – posvećeni smo razvoju ekonomskog blagostanja kao i nacionalne ekonomije kao cjeline. S tim u vidu, naša kompanija aktivno podržava proizvodnju domaće hrane. Veliki procenat prehrambenih proizvoda na našim policama napravljen je na domaćem nivou.

Da bismo doprinijeli unapređenju domaće proizvodnje, fokusiramo se na:

  • Mlijeko i mliječne proizvode,
  • Meso i mesne proizvode,
  • Voće i povrće,
  • Piće i
  • Začine.

Međunarodna nabavka – kada je u pitanju međunarodno snabdjevanje, nastojimo osigurati da su svi proizvodi koji su kupljeni, napravljeni od kvalitetnih sirovina za naše kupce. Svi dobavljači sa kojima sarađujemo, posebno oni u zemljama u razvoju, će dobiti poštenu i stabilnu cijenu za njihove proizvode koju kasnije mogu koristiti za investiranje u njihovo poslovanje i razvoj zajednica u kojima žive.

OKRUŽENJE

Okruženje

Naši poslovni poduhvati su prijateljski nastrojeni ka prirodnom okruženju jer obraćamo pažnju na sledeće: Reduciranje i recikliranje otpada – veliki dio otpada koji je proizveden našim operativnim aktivnostima predstavljaju kartonska i plastična pakovanja koje 100% recikliramo. Ovi kao i drugi materijali su separatisani u posebna skladišta, presovani i distribuisani partnerskom centru za procesuiranje otpada. Otpad u okviru prehrane je veoma nizak a koji je na specijalan način recikliran.

Takođe, naša firma sarađuje sa posebnim ustanovama kojima doniramo višak prehrabenih dobara koja su kasnije podijeljena onima koji to trebaju. Transportna efikasnost – prevoz zaliha, od dobavljača do naših skladišta kao i skladišta naših klijenata, predstavlja jednu značajnu proporciju ukupnog nivoa ugljen – dioksida. Radimo sve što je u mogućnostima našeg poslovanja kako bismo redukovali potrošnju goriva koristeći novija i laganija vozila. Podržavajući smanjenje zagađenosti, doprinosimo ukupnom razvoju društva u kome poslujemo.