Hrono ishrana

Pravila hrono ishrane

Pravila-hrono-ishrane

Pravila hrono ishrane

Pravila hrono ishrane su veoma jednostavna. Prema obroku koji pripremate prilagođavate namirnice. Važno je napomenuti da se fokus stavlja na svježe povrće koje bi se trebalo nalaziti uz svaki obrok. Količine namirnica po obroku nisu ograničene, tako da možete jesti koliko želite. Naravno, nema potrebe da se bez potrebe pretrpavate hranom.

U periodu van restrikcije pored tri glavna obroka imate i užine. Tokom užine možete svoj organizam nagraditi čak i slatkišima.

Doručak treba da bude najbogatiji. U prijepodnevim satima je zabranjeno unošenje šećera. Poslije 15 časova se ne preporučuje da jedete tjestenine, hljeb, skrobno povrće, rižu.

Poželjno je izbjegavati gazirana pića tokom hrono ishrane, a od alkohola je dozvoljeno vino. Takođe savjetuje se izbjegavanje i kuvanje skrobnog povrća jer je puno šećera. Zabranjeno je kravlje mlijeko, biljne masti, jogurt (ne pije se ni kefir), biljni sirevi, margarin, kvasac.

Obroci se pripremaju na masti, maslinovom ulju od komine, suncokretovom nerafinisanom ulju, ulju od koštica grožđa.

Uz ishranu preporučuje se dnevni unos bar 2 litre vode. Osim vode dozvoljeni su i biljni čajevi bez dodatka šećera, meda i drugih zaslađivanja. U vodu koju pijete  možete dodati cijeđeni limun.

Related Posts